Blog post

toekomst social media

Seever in de toekomst

11 april, 2018
De social media wereld is continue aan het veranderen. Om als bedrijf relevant te blijven moet er alvast goed naar de toekomst gekeken worden. Grote bedrijven zoals Shell hebben zelfs een team die continue bezig is met het voorspellen van de toekomst en daarmee er voor zorgen dat Shell zich zo snel mogelijk kan aanpassen wanneer het zover is. Niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor start-ups zoals Seever is het belangrijk om nu al bezig te zijn met de toekomst. Het team van Seever is daarom zelfs al voor de grote lancering van de eerste versie van Seever bezig met de toekomstplannen. Om een inzicht te geven op welke manieren wij dit aanpakken willen we jullie door middel van blogs op de hoogte houden.

 

Huidige ontwikkelingen

Er zijn nu al veel verschillende nieuwe technologische trends waarvan verwacht wordt dat deze in de komende paar jaar groot zullen worden. Een daarvan is artificial intelligence, ook wel AI genoemd. Google is extreem hard bezig om AI in hun diensten of producten toe te passen. Er wordt enorm veel in geïnvesteerd en het wordt ook steeds vaker toegepast. Google heeft laatst in Google Foto’s de functie toegepast dat je kan vragen naar bijvoorbeeld kattenfoto’s. De applicatie kan zelf zoeken in welke foto’s katten te zien zijn en je hoeft dit niet van te voren aan te geven. Ook heeft Google een chatbot uitgebracht, Google Assistent. Dit is een chatbot die alle vragen beantwoord en rekening houdt met de context van de vraag. De chatbot houdt ook bij wat je op je telefoon doet. Stel je vraagt aan een vriend op Whatsapp of hij mee wil naar de film ‘The Maze Runner’ en je vraagt daarna aan de Google Assistent ‘hoe laat draait de film?’ dan weet de chatbot van welke film jij de tijden wilt zien.
Siri, Corina en Alexa zijn ook chatbots die steeds slimmer worden en geïntegreerd worden in applicaties. Omdat de bedrijven waar deze chatbots van zijn er druk aan ontwikkelen is de verwachting dat het in 2018 alleen maar verder zal groeien.

Snel, sneller, snelst

Alles moet steeds sneller. Dit is een trend die iedereen al jaren kent. Het internet wordt steeds sneller en mobiele telefoon gebruikers kunnen al niet meer zonder 4G. Omdat de snelheden steeds verhoogd worden wordt er ook steeds meer internet gebruikt. Niemand neemt genoegen met een internetbundel van 1 gigabyte. Omdat het internet steeds sneller werkt moeten de websites en apps zich ook aanpassen om ook sneller te kunnen werken. Als een app geopend wordt wil de gebruiker dat het direct geladen is. Afgelopen jaar is Android om de markt gekomen met ‘instant apps’. Deze apps hoef je niet meer te installeren, maar kan je direct openen. Ook websites moeten steeds sneller kunnen laden. Om dit te bereiken wordt er gebruik gemaakt van Accelerated Mobile Pages (AMP). Dit zorgt dat de websites om telefoons nog sneller geladen worden.

Apps zorgen er ook voor dat content steeds vaker al van te voren is geladen. Zo kan je met Netflix en Spotify offline muziek en films opslaan zodat het altijd direct beschikbaar is. Ook zorgen de apps ervoor dat het makkelijker wordt om bij de content te komen. In plaats van eerst vervelende registreer schermen in te vullen kan je tegenwoordig steeds vaker gebruik maken van een app zonder je aan te melden.

De snelheid is dus enorm belangrijker en de verwachting is dat het in de toekomst nog belangrijker zal zijn. Momenteel verlaat 25% van de websitebezoekers een website als deze niet binnen 4 seconden is geladen. (volgens Seositecheckup.com)

Seever

Als Seever moeten wij rekening houden met alle huidige technische ontwikkeling en trends, maar ook voor in de toekomst. Het team van Seever organiseert daarom regelmatig brainstormsessies met experts om op de hoogte te blijven en na te denken over toekomstige innovaties. Door de brainstormsessies te combineren met scenarioplanning proberen we een beeld te schetsen en concepten te ontwikkelen waar Seever rekening mee kan houden.

Op 29 maart 2018 heeft het team van Seever een brainstorm gehouden met het app developer bedrijf Coffee IT. Hierbij zijn we begonnen met de creatieve startvraag: Hoe kan Seever inspelen op de behoeftes van Social Media gebruikers over 5 jaar?
Door verschillende brainstormtechnieken te gebruiken die relevant zijn voor deze vraag zijn we samen met Coffee IT tot enorm interessante concepten gekomen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van Augmented Reality. Momenteel zit Augemented Reality nog in de kinderschoenen, maar de verwachting is dat dit enorm snel zal gaan groeien. Het concept voor AR dat uit de brainstorm is gekomen is dan ook het volgende: Seever kan in de toekomst verschillende logo’s en merken scannen waardoor je in een winkelstraat direct met AR de social media informatie kan bekijken.

Natuurlijk weten we nooit hoe de toekomst er echt uit komt te zien, maar wij als Seever kijken er enorm naar uit om er voor te zorgen dat de gebruikers nu en in de toekomst zo optimaal mogelijk gebruik kunnen maken van de app. Wil jij alle ontwikkelingen van Seever volgen? Zorgt dan dat je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Seever in de toekomst

Deel het
nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch